Soudal toepassing afkitten in badkamer

BRTVLJENJE OKO KADE

Bez obzira postavljate li kompletan kupaonski komplet ili jednostavno ponovno brtvite postojeći, važno je odabrati pravo brtvilo za taj posao. Brtvljenje oko kupaonske opreme osigurava čistu i vodonepropusnu završnu obradu oko vaše kade, WC-a, umivaonika i tuša.

To bi trebao biti jednostavan zadatak koji možete obaviti sami! Znanje kako pravilno zabrtviti kupaonsku armaturu pomoći će vam uštedjeti vrijeme i novac!

VODIČ ZA PONOVNO BRTVLJENJE KADE

Naš vodič korak po korak pomoći će vam da ponovno zabrtvite svoju kadu i zaštitite svoju kupaonicu od bilo kakvog nepotrebnog curenja i/ili rasta plijesni.

 

Kako ukloniti stari brtvilo?

Ako mijenjate staro brtvilo oko kade, prvi korak je uklanjanje postojećeg silikona. Upotrijebite alat za uklanjanje brtvila ili sigurnosni nož kako biste odvojili brtvilo od kade i zida, zatim izvadite sav silikonski materijal iz spoja. Pazite da tijekom postupka ne ogrebete bilo koju površinu.

Ostatke silikona možete ukloniti Soudalovim Odstranjivač silikona.

 

Kako zatvoriti kadu?

SAVJET: Napunite kadu vodom prije nanošenja bilo kakvog sredstva za brtvljenje kako biste spriječili buduće pucanje prilikom kupanja. Nemojte isprazniti kadu dok se brtvilo potpuno ne stvrdne.

 

1. Površinu očistite i osušite

Uklonite prljavštinu, prašinu i masnoću čistom krpom. Neporozne površine trebate odmastiti sredstvom na bazi alkohola ili parafina. Osušite površinu prije nanošenja bilo kakvog brtvila.

2. Zalijepite rubove spojeva

Kako biste osigurali čistu završnu obradu, upotrijebite maskirnu traku kako biste uredno zalijepili spoj. Provjerite je li fuga široka 5 mm na svakoj površini.

3. Otvorite uložak

Odrežite vrh uloška sigurnosnim rezačem. Zavrnite mlaznicu na uložak i odrežite kraj na istu širinu kao i spoj. Stavite uložak u pištolj za brtvljenje i stisnite ručicu dok se brtvilo ne pojavi.

SAVJET: Za najbolje rezultate odrežite mlaznicu uloška pod kutom.

4. Započnite brtvljenje

Postavite mlaznicu na mjesto gdje želite započeti brtvljenje. Stisnite ručku i glatkim pokretima pomičite pištolj za brtvljenje duž spoja. Nanesite dovoljno brtvila kako biste osigurali dobro prianjanje proizvoda.

SAVJET: Silikonska brtvila mogu uzrokovati mrlje na prirodnom kamenu. Imate li mramor, plavi kamen ili drugu površinu od prirodnog kamena u svojoj kupaonici? Zatim upotrijebite Fix ALL Flexi za brtvljenje spojeva.

5. Zagladite i uklonite traku

Namočite prst ili maziv za kit u otopini sapunice i zagladite duž spoja. Odmah uklonite zaštitnu traku i ponovno pažljivo zagladite kako biste izbjegli izbočenje rubova nakon stvrdnjavanja.

6. Isperite čistom vodom

Koristite prskalicu za biljke s čistom vodom kako biste lagano uklonili sve ostatke sapuna.

 

Također korisno:

Sve informacije o uporabi, roku trajanja i sastavu kupaonskih brtvila možete pronaći u tehničkim specifikacijama na našim stranicama proizvoda.

 

Koje je najbolje brtvilo za brtvljenje kade?

WUz toliko opcija dostupnih na tržištu, važno je odabrati najbolje brtvilo za sanitarne primjene.

Sanitarna premija je ultimativno silikonsko brtvilo protiv plijesni i sigurno za hranu. Posebno formuliran za sprječavanje rasta plijesni, Stay Fresh je trajni kraj ružnoj plijesni i gljivicama, problemima promjene boje i prianjanja. Vrhunsko silikonsko brtvilo prikladno je za brtvljenje u sanitarnim prostorima sklonim visokoj vlažnosti - kupaonicama, tuševima i kuhinjama.

Fix ALL Flexi je sve-u-jednom hibridno brtvilo i ljepilo. Vrlo fleksibilno brtvilo prikladno je za sve primjene sanitarnog brtvljenja i ne ostavlja mrlje na površinama od prirodnog kamena, za razliku od većine 'silikonskih' brtvila. Također je prikladan za korištenje na mokrim površinama i područjima s visokom vlagom. Flexi se također može koristiti kao ljepilo, omogućujući vam lijepljenje i brtvljenje kupaonskih armatura s jednim proizvodom!

Alternativno, ako ne želite koristiti brtvilo, umjesto toga možete koristiti samoljepljivu Brtvena sanitarna traka. Trake jednostavne za korištenje prianjaju uz većinu sanitarnih materijala i pružaju vodonepropusno brtvljenje oko tuševa, kada i umivaonika.

 

Sanitarni silikon Prozirna 280ml
Sanitarni silikon na bazi acetata
Neutralni sanitarni silikon Bijela 280ml
Sanitarni silikon prozirni
Sanitarna premija Prozirna 290ml
Sanitarni silikon prozirni
Fix ALL Flexi Bijela 290ml
Hibridno polimerno ljepilo za brtvila
Brtvena sanitarna traka 22mm
Samoljepljiva brtvena traka

Primjena silikona u kupaonici