isoleren rond deuren en ramen

IZOLACIJA OKO PROZORA I VRATA

Izolacija oko prozora i vrata lako se postiže pomoću Soudal Insulation Foam. Izolacija oko vrata i prozora izvrstan je način za održavanje unutarnje temperature, a uz to je i energetski učinkovitija te vam dugoročno štedi novac. Izolacija je također odličan način za smanjenje zvučnog zagađenja od vanjskih inputa kao što su promet te ljudski ili životinjski svijet.

Kako izolirati oko prozora i vrata?

1. Očistite zid oko prozora ili vrata

Uklonite prašinu, masnoću i prljavštinu.

2. Navlažite površine

Navlažite zid i dovratak raspršivačem napunjenim vodom. Pjena tada bolje prianja i pjena će se bolje stvrdnuti.

3. Snažno protresite sprej

Stavite zaštitne rukavice i sigurnosne naočale. Protresite dozu spreja Soudal Insulation Foam 20 sekundi. Otvorite ventil pištolja Genius i podignite slamku aplikatora.

4. Ispunite otvor između prozora ili vrata i zida

Držite sprej naopako i raspršite Soudal Insulation Foam između prozora ili dovratka i zida. Ispunite otvor približno 75%; pjena će se dalje širiti. Morate ispuniti veliku površinu? Ponovno redovito protresite limenku i navlažite između različitih slojeva. Ostavite da se stvrdne i odrežite višak pjene.

Savjet:

  • Uklonite nestvrdnutu PU pjenu Soudal sredstvom za čišćenje PU pjene.
  • Pazite da radite u dobro prozračenom prostoru kako bi pogonsko otapalo moglo izaći.
  • PU pjena se lako nanosi jednom rukom zahvaljujući aplikatoru Genius Gun. Također možete puno lakše kontrolirati količinu koju ćete upotrijebiti i zatim ponovno koristiti limenku do 6 tjedana. To je zgodno ako želite obaviti samo nekoliko manjih poslova po kući.

Sljedeće je također korisno:

  • Razlivena i stvrdnuta PU pjena se može ukloniti samo mehanički (brusiti). Na neporoznim površinama pjenu prvo možete malo omekšati pomoću Soudal PU Removera.

Tehnički list i sve informacije o upotrebi, roku trajanja i sastavu Soudal Insulation Foam možete pronaći na stranici proizvoda.

PU Pjena pištoljska 750ml
PU pištoljska pjena
Zahtjevi