PCR Close up

SOUDAL PCR PATRONE

U posljednjih nekoliko godina, Soudal je prebacio pakiranje stotina proizvoda na pakiranje temeljeno na PCR* recikliranom materijalu (*PCR: Post Consumer Recycled). Ove je godine više od 500 tona PE sirovina zamijenjeno reciklatom, a tranzicija se nastavlja.

Od 2022. godine čepovi na limenkama Soudal PU pjene potpuno su pretvoreni u čepove koji se temelje na 100% recikliranom materijalu. Pjenasti adapteri 'Genius Gun' također se postupno prebacuju na 70% recikliranog materijala.

Ulošci za Soudal silikon - dostupni u mnogim DIY trgovinama - i drugi dobro poznati proizvodi kao što je "Fix ALL", već su pretvoreni u uloške temeljene na recikliranom PE-u u raznim zemljama kao što su UK/BE/IRL/FR. To će se uskoro dogoditi i u DE/IT/HU/RO i Cz. Soudal već proizvodi više od 1.000.000 patrona s recikliranom plastikom svaki mjesec. Za Soudal ljepila, kante sadrže 75% PCR reciklata, otopinu za pakiranje koja se sustavno koristi već nekoliko godina.


S ovim postignućima, Soudal je čvrsto na putu da maksimizira prijelaz na kružno pakiranje. Istodobno su poduzete mnoge druge inicijative kako bi se značajno smanjio utjecaj tvrtke, kao što je korištenje više kružnih sirovina i stalna ulaganja u obnovljivu energiju za proizvodnju.

duurzaam bouwen

ŠTO JE PCR MATERIJAL?

PCR je kratica za 'Post-Consumer Recycled', označavajući plastiku dobivenu iz otpada nakon potrošnje. Ova vrsta materijala prvenstveno potječe iz odbačene ambalaže krajnjeg korisnika, predstavljajući izrazito ekološki prihvatljivu zamjenu za netaknutu plastiku. Promjena namjene PCR materijala nudi razne prednosti, osobito smanjenje emisija CO2 u usporedbi s konvencionalnom plastikom.

Soudal ostaje predan unaprjeđenju ekološki osviještenih i održivih rješenja za pakiranje naših proizvoda. Uključivanje PCR plastike u proizvodnju naših uložaka označava još jedan korak prema poticanju održivije budućnosti.