TURNHOUT - Soudal jača svoje ambicije u ljepilima stjecanjem većinskog udjela u Durante Adesivi, vodećem talijanskom proizvođaču ljepila za stolariju, montažu i pakiranje, sa sjedištem u području Pordenonea i dva visokotehnološka proizvodna pogona. Tvrtka će nastaviti širiti proizvodnju i prodaju na području industrijskih ljepila.

S više od 60 godina iskustva, Durante Adesivi je stekao snažnu poziciju na međunarodnom tržištu u ljepilima za stolariju, montažu, tekstil i pakiranje. Prodajom u više od 50 zemalja, tvrtka je prikupila značajno znanje u području PUR i EVA/PO vrućih ljepila kao i PVAc ljepila. Durante pruža visoku razinu korisničke podrške za pouzdane aplikacije. Nova kombinacija nudi mnoge mogućnosti za komplementarna rješenja i tehnologije postojećim i novim kupcima diljem svijeta. Durante će zadržati svoj identitet, ime robne marke i tržišnu poziciju.

 

Trenutna radna snaga Durante Adesivija od 114 zaposlenika bit će proširena u skladu s ambicioznim planovima rasta. S Duranteovim planiranim prometom od gotovo 100 milijuna eura, Soudal cilja na grupni promet od 1,5 milijardi eura do 2024. godine. Proizvodni pogoni u Italiji bit će Soudalovi 27. i 28. proizvodni pogoni u svijetu. UBS je bio jedini financijski savjetnik dioničarima Durantea Adesivija. Obitelji Durante pomogli su pravni uredi PedersoliGattai i Studio Raengo Corporate u pogledu pravnih aspekata transakcije. Tvrtka Londero, Varisco, Menis e Associati pružala je savjete i porezne aspekte obitelji Durante. PwC financijski prodavači pružili su usluge dubinske analize. Soudalu je pomogao EY u dubinskoj analizi i u ugovornim aspektima.

Soudal je najveći europski neovisni proizvođač brtvila, ljepila i proizvoda od PU pjene za profesionalce i privatne korisnike. S više od 4100 zaposlenika, prometom od 1,35 milijardi eura u 2023. godini i 28 proizvodnih lokacija diljem svijeta. Riječ je o tvrtki u 100% belgijskom obiteljskom vlasništvu, čiji je osnivač i predsjednik Vic Swerts, veliki međunarodni igrač i stručnjak na području specijalnih kemijskih građevinskih materijala. Značajna ulaganja u istraživanje i razvoj, u kombinaciji s dugoročnom inovativnom vizijom i prilagodbom potrebama lokalnog tržišta, omogućili su izniman učinak tvrtke.