BluemintSteel

SOUDAL PREDSTAVLJA ODRŽIVIJE BLUEMINT® ČELIČNE LIMENKE OD PU PJENE

U kontinuiranom nastojanju da poveća upotrebu održivije ambalaže, Soudal će početi koristiti limenke od Bluemint® čelika u proizvodnji jednokomponentne pjene.

Ova nova tehnologija pakiranja dovest će do značajnog smanjenja emisije CO2. Bluemint® čelik, marka proizvoda njemačkog proizvođača čelika ThyssenKrupp AG, proizvodi se na takav način da, dok kvaliteta ima isti visoki standard, dolazi do smanjenja emisije CO2 od 64%.

Prvi Soudal proizvodi koji će biti pakirani u Bluemint® čelične limenke su Soudal Flexifoam®, Soudafoam® PURE i Soudal SMX® Foam. Od početka 2024. Soudal će postupno mijenjati više limenki jednokomponentne pjene marke Soudal u čelične limenke Bluemint®, ovisno o dostupnosti.

Dirk Coorevits, izvršni direktor tvrtke Soudal: „Već mnogo godina ozbiljno shvaćamo svoju odgovornost kao tvrtka u kemijskom i građevinskom sektoru, ali kako klimatska kriza postaje sve očitija, prebacit ćemo brzinu. Ponosni smo što uvođenjem Bluemint® čelične ambalaže poduzimamo još jedan korak na našem održivom putu i nadamo se da ćemo nastaviti povećavati svoj utjecaj na bolji svijet.”